Het airco systeem van je auto zorgt ervoor dat je comfortabel en ontspannen achter het stuur zit. Doordat de temperatuur in de auto aangenaam is, blijf je alert en geconcentreerd. Daarnaast zorgt de airco dat je ramen niet beslaan. Om te zorgen dat de airco goed blijft werken is het belangrijk om deze regelmatig te laten controleren. Daarom hebben wij van Team AUTONOVO voor jou een gratis airco-check als extra service. 

Waarom airco onderhoud ?

Een airco kan zijn werk goed doen dankzij koudemiddel in het systeem. Bij normaal gebruik verliest het systeem 10% van het koudemiddel per jaar. Een airco zal na verloop van tijd dus steeds iets minder gaan koelen. Het koudemiddel in het aircosysteem heeft ook als functie om alle draaiende onderdelen te smeren. Wanneer er teveel koudemiddel ontsnapt zal het systeem drooglopen. Het gevolg is dat er dure reparaties nodig zijn. Dit voorkomt je door regelmatig de airco te onderhouden.

Airco onderhoud bij AUTONOVO

Met team AUTONOVO zorgen we er graag voor dat je zorgeloos van jouw airco gebruik kunt maken. We bieden daarom de volgende onderhouds- en controlebeurten:

  • Gratis Airco check
  • Airco onderhoudsbeurt
  • Airco geurbehandeling

Wij adviseren om de airco check jaarlijks preventief te laten uitvoeren. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat je airconditioning stuk gaat. Een airco repareren of vervangen is namelijk een dure aangelegenheid. Het koudemiddel moet regelmatig worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk.  Een servicebeurt voor de airco is niet alleen goed voor het optimaal functioneren van het systeem, maar zorgt er ook voor dat eventuele schimmelvorming verwijderd wordt. Dit voorkomt tevens een nare of muffe geur uit het systeem.